Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Yleistä retki-infoa

Retkivene?

Kansansoudun palveluihin voi osallistua:
  • Kanooteilla
  • Soutuveneillä
  • Kirkkoveneillä
Netistä löytyy veneiden vuokraajia, joten omaa venettä ei tarvitse omistaa. Kansansoudun "Veneen vuokraus"-svilla ilmoitamme myös vuoraajien yhteistietoja.

Kirkkoveneen vuokraus kannattaa tehdä ajoissa esim. Sulkavan Vene Oy - Kirkkoveneiden vuokraus ja myynti Puh. 040 062 1833. Sulkavan Vene kuljettaa kirkkoveneen haluamallesi lähtöpaikalle ja noutaa sen Porista. Retken aikana tilaaja on vastuussa veneestä.

Palveluun osallistujille ja kirkkoveneiden kippareille järjestetään infotilaisuus (aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin).

Voit myös retkeillä pyöräillen Sastamalasta - Poriin Satakunnan Kansansoudun taukopaikkoja hyödyntäen.

Palveluiden järjestäjä

Retken palveluiden järjestäjänä toimii Satakunnan Kansansoutu ry, jonka yhteistyöyhdistyksiä ovat Vammalan retkeilijät ry, Äetsän Kunto-81 ry, Harjavallan Latu ja Polku ry, Porin Latu ry ja Karhiniemen Kyläseura ry. Satakunnan Kansansoutu ry on Suomen Ladun jäsen.

Opastus

Valtateiltä on yleensä opastus tauko- ja pysähdyspaikoille. Pysähdyspaikoilla on opasteet eri palvelupisteisiin sekä kartoista näet eri kohteiden sijainnin. Opasteissa on Kansansoudun logo.

Palvelutoimisto & toimistoauto

Retken lähtöpaikka on Sylvään rannassa Sastamalassa ja retken palvelutoimisto on viereisessä Marttilan koululla.

Varusteauto palvelee retken aikana kaikkia palvelun ostaneita retkeläisiä. Varusteauto pysähtyy aina levähdyspaikalla. Autossa on myös retkituotteiden myyntipiste.

Mahdolliset löytötavarat ovat noudettavissa soudun aikana varusteautosta ja soudun jälkeen Kansansoudun toiminnanjohtajalta Tapio Soiniselta.

Retkivauhti

Matkaa tehdään omaan tahtiin kuitenkin niin, että lähtö aamuisin sekä tauko- ja ruokailupaikoilta pyritään tekemään aikataulun mukaisesti. Poriin pyritään tulemaan yhtenä ketjuna. Matkan pituus on 109 kilometriä. Järjestäjät avustavat voimalaitospatojen ohittamisessa. Osallistujat voivat tehdä myös kanootti ja venejoukkueita, jolloin joukkue meloo tai soutaa osan matkaa ja vaihto tapahtuu levähdyspaikoilla. Näin myös aloittelijat voivat osallistua retkelle.

Ruokailut ja Majoitus

Ruokailu ja yöpymispaikoilla on ruoka-annoksia myytävänä. Yöpymistä varten on alue telttailijoille ja asuntovaunuille. Myös maksullista koulumajoitustilaa on tarjolla. Palvelumaksuun sisältyy tapaturmavakuutus taukopaikoilla, varusteiden kuljetus, päivittäiset kahvitarjoilut taukopaikoilla, leiriytyminen Kokemäellä (Riste) ja Harjavallassa sekä peseytymismahdollisuus yöpymispaikoilla.

Varusteiden kuljetukset

Varusteauto kuljettaa retkeläisten yöpymis- ym. tarvikkeet soudun aikana, linjalla Sastamala - Riste - Harjavalta - Pori. Tämä kuljetus sisältyy palvelumaksuun.

Voimalaitosten ohitukset

Kansansoutu palvelee voimalaitosten ohituksissa. Jokaisella voimalaitoksella on padon yläpuolisella alueella noudatettava tarkasti turvallisuusohjeita. Tarkemmat tiedot löytyvät soutajan retkioppaasta. Palvelumaksuun sisältyy apu voimalaitosten ohituksessa. Kirkkoveneet siirretään järjestäjien trailereilla venemiehistön avustuksella.